1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Tu sa plnia sny. 7 favoritov z najlepších hotelov sveta

Tu sa plnia sny. 7 favoritov z najlepších hotelov sveta

Čo sa dozviete?

    Dovolenka v jednom z najlepších hotelov sveta... Že sa vám to nikdy nepošťastí? Prečo by nie? Pobyt v najlepších hoteloch na planéte nemusí stáť tisíce. Vybrali sme pre vás sedmičku úžasných hotelov, ktoré sa pravidelne umiestňujú v rebríčkoch najlepších hotelov sveta a sú finančne dostupné aj pre obyčajných smrteľníkov. Inšpirujte sa na vašu ďalšiu cestu!
    W Doha, Katar

    W Doha, Katar

    Ako nikdy nekončiaci večierok. Taký je pobyt v luxusnom hoteli W Doha. Hneď pri príchode vás privítajú lahodným mocktailom a vďaka relaxačnej hudbe v elegantnej vstupnej hale sa okamžite naladíte na pohodovú vlnu. Izba s ikonickým dizajnom, technologicky pútavé vybavenie a výhľadom na panorámu mrakodrapov vás len utvrdí v pocite, že vaša životná párty práve začína. Ako ju prežijete? Zábavou v luxusnom bare Crystal vyzdobeným krištáľom a znejúcim hudbou namixovanou medzinárodnými DJmi, relaxom v jedinečných kúpeľoch Bliss, kúpaním v bazéne s protiprúdom alebo ochutnávkou vybraných pokrmov z dielne trojhviezdičkového michelinského šéfkuchára Jeana-Georgesa?

    Kde ho nájdete: Doha, Katar

    Constance Le Prince Maurice, Mauricius

    Dokonalé prostredie lahodiace oku aj duši. Tento „šľachtický“ hotel s príznačným názvom Constance Le Prince Maurice navrhli majster architektúry Jean Marc Eynaud a dizajnér David Edwards tak, aby uspokojil všetky zmysly aj tých najnáročnejších hostí. Izby sú navrhnuté v súlade s princípom feng shui na vytvorenie dokonalého pocitu harmónie, umiestnenie postelí vysoko nad úrovňou podlahy napomáha cirkulácii energie “chi” v ľudskom tele, dekorácie z prírodných materiálov a okolitá tropická zeleň navodzujú pocit pokoja a pohody.

    Či už budete tráviť čas v pohodlí svojej vodnej vily, relaxovať v kúpeľoch Constance, hrať golf na 18-jamkovom ihrisku alebo degustovať medzinárodné špeciality v jednej z výborných reštaurácií, bude vás sprevádzať všeobjímajúca pokojná atmosféra a čistá krása.

    Kde ho nájdete: Belle Mare, Maurícius

    Letecký pohľad na Constance Le Prince Maurice
    Izba v Constance Le Prince Maurice
    Archipelagos, Grécko

    Archipelagos, Grécko

    Prebúdzajú vás hrejivé lúče slnka. Otvárate oči a prvé čo vidíte je tyrkysovo modré Egejské more. Raňajkujete čerstvé ovocie na terase dizajnovo zariadenej izby s prvkami tradičnej kykladskej architektúry. Vydáte sa na krátku prechádzku k zlatej piesočnatej pláži Kalo Livadi. Vykúpete sa v priezračnom mori a pokocháte sa pohľadom na čistú krásu mykonoskej prírody. Obedujete tradičné grécke špeciality v hotelovej reštaurácii. Zvyšok dňa strávite relaxom vo vírivke či bazéne s výhľadom na more. Západ slnka si vychutnáte priamo z pohodlia vašej izby. Po večeri si doprajete wellness a masáž. Takto môže vyzerať váš deň v hoteli Archipelagos na gréckom Mykonose.

    Kde ho nájdete: Mykonos, Grécko

    Raffles Istanbul, Turecko

    Istanbulský Raffles je naším tipom na jeden z najlepších hotelov sveta pre „mestských“ cestovateľov. Tento štýlový hotel spĺňa najnáročnejšie požiadavky na pobyt plný pohodlia v modernom prostredí a zároveň vyžaruje kúzlo orientu. Príjemné turecké textílie, dekorácie v štýle Modrej mešity, dramatické fotografie najvýznamnejších miest Istanbulu, fantastické výhľady na tureckú metropolu z takmer každej izby, bazény, wellness zóna s parnými kúpeľmi a hammam – to sú hlavné dôvody, prečo si Raffles zamilujete. Vďaka skvelej polohe nad Bosporom to navyše k najlepším reštauráciám aj nákupným a kultúrnym možnostiam budete mať priam naskok.

    Kde ho nájdete: Istanbul, Turecko
     
    Izba v Raffles Istanbul
    Raffles Istanbul
    LUX* Belle Mare, Maurícius

    LUX* Belle Mare, Maurícius

    To najlepšie z celého Maurícia na jednom mieste. V päťhviezdičkovom hoteli LUX* Belle Mare Resort & Villas zažijete maurícijskú dovolenku so všetkým, bez toho, aby ste museli opustiť hotelový areál. Chcete sa naučiť kreolčinu, zatancovať si tradičný maurícijský tanec Sega, ochutnať niektorý zo 112 tunajších rumov, zacvičiť si jogu na pláži, zahrať si golf v tropických scenériách alebo sa prejsť na koni po pobreží? To všetko a oveľa viac ponúka LUX* Belle Mare svojim hosťom. Pohodlné izby vo svetlých tónoch, žiarivo modrá lagúna, pláž s belostným pieskom, obrovský bazén, kulinárske reštaurácie, ekologická farma a dokonca aj výborná káva a zmrzlina vlastných značiek sú zárukou dovolenky doslova nabitej zážitkami a luxusom.

    Kde ho nájdete: Belle Mare, Maurícius

    Raffles Dubai, Spojené arabské emiráty

    Oáza pokoja s jedinečným šarmom a perfektnými službami – tak je popisovaný dubajský Raffles – ďalší mestský hotel značky Raffles medzi našimi favoritmi na najlepšie hotely planéty. V jednej z tunajších do detailu premyslených priestranných izieb ladených do teplých tónov farieb, ktoré sú inšpirované Blízkym východom a dekorované ručnými doplnkami a luxusnými látkami, si budete pripadať doslova ako v bavlnke. Vychutnajte si najlahodnejší čaj vášho života v príjemnom salóniku, relaxujte v privátnom kúpeľnom apartmáne, doprajte si exkluzívne wellness procedúry, zaplávajte si v bazéne snov alebo sa vydajte za kulinárskymi zážitkami do hotelových záhrad. V Raffles je možné čokoľvek.

    Kde ho nájdete: Dubaj, Spojené arabské emiráty
     

    Bazén v Raffles Dubai
    Strešný apartmán v Raffles Dubai
    LUX* South Ari Atoll, Maldivy

    LUX* South Ari Atoll, Maldivy

    Našu sedmičku vyvolených z najlepších hotelov sveta uzatvára ďalší hotel značky LUX* – LUX* South Ari Atoll Resort & Villas na Maldivách. 193 súkromných vodných a plážových víl v obklopení jemného bieleho piesku a krištáľových vôd Indického oceánu zabezpečuje ubytovanie v rýdzom luxuse. Hotel ponúka všetko, čo si len môžete priať. Spoznajte najkrajšie farby podmorského sveta pri šnorchlovaní, prežite adrenalín pri potápaní so žralokmi, zaplávajte si v bazéne vystupujúcom do mora, pretiahnite si svaly v luxusnom fitness Technogym, relaxujte v kúpeľoch, ochutnajte cudzokrajné chute v jednej z ôsmich exotických reštaurácií klubu.

    Kde ho nájdete: Južný Ari Atol, Maldivy

    klara.vacek
    22. 10. 2020

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!