1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Kam na Silvestra? Do Dubaja!

Kam na Silvestra? Do Dubaja!

Čo sa dozviete?

    Špeciálny, výnimočný a neopakovateľný. 31. december je deň, kedy sa so štipkou nostalgie a poriadnou dávkou osláv lúčime so starým rokom a otvárame dvere do roka nového, kde čakajú fantastické zážitky i skvelé príležitosti. Aj preto by oslava sviatočného Silvestra mala byť jedinečná a veľkolepá. Vymeňte okukané ohňostroje v mínusových teplotách a ľadový vzduch za spektakulárne svetelné divadlo nad arabskou metropolou v letnej klíme. Oslávte Silvester 2022 v Dubaji!
     
    Oslavy Silvestra v Dubaji: 5 tipov na netradičný silvestrovský večer

    Oslavy Silvestra v Dubaji: 5 tipov na netradičný silvestrovský večer

    Rozmýšľate, čo robiť na Silvestra, aby koniec roka 2022 skutočne stál za to? Prežite zimné sviatky netradične a vydajte sa na dovolenku do tepla. Pozývame vás do Spojených arabských emirátov, kde si aj v decembri vychutnáte relax pri piesočnatej pláži, príjemné teploty, luxusné nákupy a unikátnu sviatočnú atmosféru. Vyberte si dovolenku v arabskej metropole a inšpirujte sa našimi tipmi, ako prežiť Silvestra v Dubaji.

    1. Veľkolepé ohňostroje v Dubaji: miesta s najkrajším výhľadom

    K silvestrovskej polnoci neodmysliteľne patria ohňostroje. A práve novoročné ohňostroje v Dubaji sú tie najkrajšie na svete. V meste zlata a luxusu máte na výber niekoľko strategických miest, odkiaľ budete mať na ohňostroj ten najlepší výhľad. Ohňostroje z najvyššej budovy sveta, Burj Khalifa, môžete sledovať z Dubai Fountain Promenade pri Dubai Mall alebo z Dubai Water Canal. Rezervovať si môžete aj stôl na večeru v Dubai Mall a vychutnať si exkluzívny výhľad na nočnú oblohu osvetlenú party explóziami. 

    1. Veľkolepé ohňostroje v Dubaji: miesta s najkrajším výhľadom

    Ohňostroje luxusného hotela Burj Al Arab perfektne uvidíte z Black Palace Beach, Kite Beach alebo Umm Suqeim Park. Na všetky tieto miesta je vstup zdarma.

    1. Veľkolepé ohňostroje v Dubaji: miesta s najkrajším výhľadom

    Spektakulárne ohňostroje umelého ostrova Palm Jumeraih,strieľajúce z The Pointe,  si vychutnáte z Palm Jumeraih Boardwalk alebo Palm West Beach. Neuveriteľnú show s ohňostrojmi na Palm ponúka aj hotel Atlantis a tieto ohňostroje si najlepšie vychutnáte z pláže Umm Al Suqeim Beach. Výhodou je, že z tejto pláže uvidíte aj ohňostroje z Burj Khalifa.

    Náš tip:

    Silvestrovské ohňostroje v Dubaji prebiehajú aj nad Global Village, Town Square Dubai, Dubai Frame, Bluewaters Island, Al Seef či Dubai Festival City.

    2. Divoká silvestrovská noc v kluboch na party

    Silvester si zaslúži poriadne divokú tanečnú party! Dubajské kluby sú na Silvestra “na prasknutie” a okrem davov môžete očakávať svetových dídžejov, tanečné vystúpenia a absolútne jedinečnú atmosféru. Tanečné party sa konajú v kluboch, baroch, v reštauráciách s bazénom a perfektným výhľadom na ohňostroje. Každoročne sa koná legendárna Zero Gravity Party s medzinárodným line upom hudobných hostí. Zero Gravity je jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších plážových klubov v Dubaji.

    Náš tip:

    Väčšina luxusných hotelov v Dubaji organizuje silvestrovský galavečer. Ak Silvester trávite v emiráte Ras Al Khaimah, novoročná party na vás zaručene čaká v najobľúbenejších hoteloch DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND ***** a RIXOS BAB AL BAHR *****.

    3. Oslava Silvestra vo veľkom štýle v Dubai Opera

    3. Oslava Silvestra vo veľkom štýle v Dubai Opera

    Dubai opera každoročne organizuje silvestrovský gala večer s hudobným programom a večerou v očarujúcom Dubai Opera Auditoriu. Program silvestrovského večera 2022 odštartujú finalisti Britain's Got Talent Jasmine & Aaron a pokračovať bude DJ Bliss a DJ Keza aj so sprievodom medzinárodných tanečníkov. Trojchodová večera je doplnená o neobmedzené drinky a jedinečnú atmosféru eventového miesta. O polnoci z Dubai Opera promenády budete mať jeden z najkrajších výhľadov na ohňostroje z mrakodrapu Burj Khalifa.

    4. Romantická nočná plavba v Dubai Creek

    4. Romantická nočná plavba v Dubai Creek

    Silvester na dovolenke v Dubaji môžete stráviť vo dvojici s poriadnou dávkou romantiky. Rezervujte si “Dhow cruise” plavbu na tradičnom katamaráne v Dubai Creek. Novoročná atmosféra je doplnená luxusným menu od svetových kuchárov, miešanými drinkmi, hudobným programom a jedinečnou atmosférou. A to všetko s exkluzívnym výhľadom na novoročné ohňostroje. Prežite Silvester v Dubaji mimo ruchu veľkomesta a vychutnajte si oslavy na pokojnej hladine Dubajského zálivu. 

    5. Silvester v beduínskom štýle na púštnom safari

    5. Silvester v beduínskom štýle na púštnom safari

    Pred silvestrovským ruchom veľkomesta môžete “utiecť” do Arabskej púšte a dubajský Silvester prežiť skutočne netradične. Rezervujte si výlet na púštne safari a ubytujte sa v beduínskom stane medzi púštnymi dunami - na púšti na vás čaká úžasný západ i východ slnka - metaforický koniec starého a začiatok roka. Beduínsky večer vám predstaví brušné tanečnice, maľovanie hennou, bufety s tradičným arabským jedlom a nočnú oblohu posiatu hviezdami. Silvestrovská noc v púšti bude zážitkom na celý život a novoročné predsavzatia sa zmenia na splnené priania.


    Nezabudnite! Ak sa na Silvestra chystáte z Dubaja do púšte, nezabudnite si pribaliť teplejšie oblečenie. Medzi púštnymi dunami bude v noci chladnejšie. 

    Bonus: Silvester 2022 a Kylie Minogue

    Absolútny luxus v Hoteli Atlantis the Palm. Práve na tomto mieste sa koná gala večer s hlavnou hviezdou večera Kylie Minogue. Ak máte na Silvestra chuť na homáre, kaviár, drahé šampanské a nezabudnuteľné ohňostroje, kúpte si lístok na Silvestrovskú party do ikonického Atlantisu.

    Môže sa hodiť: Aké počasie očakávať na Silvestra v Dubaji?

    Dubaj je známy nikdy nekončiacim letom, a preto si aj zimnú dovolenku v Spojených arabských emirátoch užijete v teple. Najvyššie teploty dosahujú 25 °C (najnižšie 16 °C) a v decembri sa nemusíte obávať ani dažďa. Decembrové počasie v Dubaji je ideálne na riflovú bundu a večer ľahkú vetrovku.

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!