1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. 7 dôvodov, prečo ísť na dovolenku na Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife

7 dôvodov, prečo ísť na dovolenku do Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife

Čo sa dozviete?

    Najväčšia rekreačná zóna na Tenerife sa nachádza na juhozápade ostrova a niekedy sa označuje ako Costa Adeje/Los Cristianos podľa svojich najvýznamnejších letovísk. Zahŕňa však množstvo ďalších, menších letovísk roztrúsených pozdĺž pobrežia v obciach Arona a Adeje. Patria sem Playa de las Américas, Costa del Silencio, Playa Paraíso a Callao Salvaje. Vybrali sme pre vás 7 dôvodov, prečo sa sem vybrať na dovolenku na Tenerife.

     

    1. Relax na veľkých a krásnych plážach

    Hlavným dôvodom na dovolenku na Tenerife sú nádherné pláže a kúpanie v Atlantiku. Pre dovolenkovú oblasť Costa Adeje/Los Cristianos to platí dvojnásobne. Nachádza sa tu približne 100 kilometrov oceánskeho pobrežia, ktoré lemuje nespočetné množstvo nádherných pláží pripravených rozmaznávať záujemcov o oddych, opaľovanie a šantenie vo vode.

    Najobľúbenejšími plážami v tejto oblasti sú Playa de las Vistas v Los Cristianos, dostatočne veľká na to, aby sa na ňu zmestili rady platených slnečníkov a individuálnych hostí, Playa del Duque v Costa Adeje, zakončená peknými útesmi, a členitá Playa de Troya v Playa de las Américas.
     
    Playa del Duque
    Playa del Camison
    Zaujímavá je aj rušná Playa Fanabe v Costa Adeje. Je dlhá takmer 1 km, pred rozbúreným oceánom ju chránia vlnolamy a z oboch strán ju uzatvárajú kamenné násypy. Pozdĺž nej vedie živá promenáda plná obchodov, reštaurácií a požičovní športového vybavenia.

    Pekné pláže však na vás čakajú takmer po celom atlantickom pobreží v regióne. V Los Cristianos sa nachádzajú Los Callados a Playa de Los Cristianos, v Playa de las Américas je to Playa del Camison a neďaleko Costa del Silencio leží divoká Playa Amarilla. Na Callao Salvaje sa nachádza Playa de Ajabo a Costa Adeje sa môže pochváliť plážami Playa de Puerto Colon a Playa del Bobo.

    2. Pozorovanie života v prístavoch

    Rybárske lode vracajúce sa s úlovkami, lesklé jachty na kotvách, trajekty vyplávajúce na more – rušný život v prístavoch nás suchozemcov neprestáva fascinovať. Na juhozápade Tenerife je možné vidieť čulý ruch niekoľkých pekných prístavov. Prístav v Los Cristianos, medzi Playa de las Vistas a Playa de Los Cristianos, je najväčším z nich a lode z neho vyplávajú na neďalekú La Gomeru, La Palma a ďalšie ostrovy. Prístav pre jachty Puerto Colón je oveľa menší, ale prehliadka flightov lodí stojí za to. A pri Las Galletas (Costa del Silencio) vyrástol Marina del Sur.

    3. Zábava v aquaparku Siam Parque

    Thajsko v Kanároch? Nie, nemýľte sa, názov Siam v tomto prípade neodkazuje na staršiu krajinu v juhovýchodnej Ázii, ale na jeden z najlepších aquaparkov na svete. Siam Parque, ktorý patrí rovnakému prevádzkovateľovi ako Zoo Loro Parque v Puerto de la Cruz a akvárium Poema del Mar v Gran Canaria, láka tisíce návštevníkov priamo medzi Los Cristianos a Costa Adeje. Okrem toho sa hneď vedľa neho nachádza obrovská nákupná galéria.

    Na pôsobivej ploche takmer 19 hektárov nájdete v tomto vodnom svete, pripomínajúcom exotické kráľovstvo s ostrovmi, vodopádmi, lesmi a chrámami, celý rad prvotriednych atrakcií. Dominuje im tobogán Tower of Power s úsekom medzi krokodílmi, naozaj dlhá, lenivá rieka a predovšetkým bazén Wave Palace, ktorý vytvára najvyššie umelé vlny na svete a dá sa na ňom dokonca surfovať. Deti si zamilujú zónu Lost City so 120 hrami, záujemcov o potápanie poteší 28 metrov hlboký bazén a málokto odolá imitácii  
    Aquapark Siam
    Atrakcia v aquaparku Siam
    A ak by ste ešte nemali dosť, môžete vyskúšať Aqualand Costa Adeje. Je to druhý vodný park v tejto oblasti, s bonusom v podobe úžasnej delfínej šou.

    4. Golf ako v rozprávke

    Sezóna od začiatku októbra do konca apríla, množstvo ihrísk pre začiatočníkov aj pokročilých hráčov, nádherná príroda naokolo a množstvo pláží na zaslúžený odpočinok po hre robia z Tenerife preslávenú golfovú destináciu. A pre oblasť Costa Adeje/Los Cristianos to platí dvojnásobne. Staňte sa svedkami rezortu Golf Las Americas, skutočnej oázy bujnej zelene, perejí a vodopádov, alebo náročného ihriska Costa De Adeje Championship na bývalej banánovej plantáži.
     
    Obrazok 3

    5. Zoo Jungle Parque

    Rekreačná oblasť Costa Adeje/Los Cristianos je zameraná na rodiny s deťmi, preto nie je prekvapením, že sa tu nachádza množstvo atrakcií určených pre najmenších návštevníkov. Zoologické záhrady, ako napríklad Monkey Parque, špecializujúca sa na opice a iné primáty, alebo ťavie safari v Camel Parque sú vítaným cieľom.

    Náš tip: Nájdite si vynikajúci hotel v najobľúbenejších plážových destináciách vrátane Costa Adeje/Los Cristianos na Tenerife.

    Skutočne exotickú džungľu môžete zažiť v Jungle Parque zoologickej záhrade, ktorá je podľa mnohých rebríčkov jednou z najlepších na svete. Uvidíte tu zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Z 500 zvierat sú najobľúbenejšie leopardy, servaly, orangutany, orly, papagáje, krokodíly a lemure. Zvláštnosťou programu je vystúpenie morských levov a vtákov.

    Loro Parque
    Zoo na Tenerife
    Tí, ktorí chcú vidieť aj gorily, pirane, obrovské korytnačky, žraloky a predstavenie kosatiek, by sa mali vydať na severné pobrežie ostrova do Puerto de la Cruz, kde sa nachádza známa zoo Loro Parque.

    6. Nakupovanie

    Čo by to bolo za dovolenku bez suvenírov a nakupovania! V dovolenkovej oblasti Costa Adeje/Los Cristianos sa nachádza niekoľko veľkých nákupných galérií, ktoré ponúkajú všetko, na čo si len spomeniete, vrátane miestnych špecialít. Okrem spomínaného Siam Mall sa v Los Cristianos nachádza originálne vyzerajúca Passarella Oasis, v blízkosti Playa de las Américas sa nachádza Parque Santiago 6 a v Costa Adeje sa nachádza Gran Sur alebo Plaza del Duque.

    Doprajte si oddych v hoteloch na Costa Adeje/Los Cristianos

    Riu Palace | Paradise Park Fun Lifestyle | Gala | Riu Buenavista | ostatné hotely

    Hotel Paradise Park Fun Lifestyle
    Hotel Riu Buenavista

    7. Pico del Teide, Los Gigantes a ďalšie prírodné zázraky

    Jedinečnosť Tenerife spočíva v vrchole Pico del Teide, ktorý je so svojimi 3718 metrami najvyšším bodom Španielska. Jeho svahy sa dvíhajú od oceánskeho pobrežia prakticky po celom ostrove a rovnako je to aj v Costa Adeje/Los Cristianos. Cesta na vrchol (čiastočne uľahčená lanovkou) sa dá absolvovať organizovane alebo na vlastnú päsť a trvá celý deň.

    Ďalším „malým veľkým divom“ Tenerife sú skaly Los Gigantes. Sú dostupné hlavne z vnútrozemia po diaľnici TF-1, ale chodníky v ich vnútrozemí nie sú vyznačené a turistom sa neodporúčajú. Jediný spôsob, ako sa dostať k útesom, je loďou, ktorá vypláva z prístavu Los Gigantes.
     
    Pico del Teide
    Los Gigantes
    Môžete si tiež urobiť veľmi pôsobivý výlet do rokliny Barranco del Infierno nad dedinou Adeje. Môžete sa prejsť po ceste z parkoviska na vyhliadku oproti "diabolským skalám".
     

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!