1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Las Vegas Tureckej riviéry: 7 dôvodov, prečo na dovolenku do oblasti Lara

Las Vegas Tureckej riviéry: 7 dôvodov, prečo na dovolenku do oblasti Lara

Čo sa dozviete?

    Rekreačné stredisko Lara je v podstate okrajovou štvrtou veľkého mesta Antalye. Táto perla Tureckej riviéry sa tiahne pozdĺž stredomorského pobrežia medzi ústím rieky Aksu Cayi na východe, Antalyou na západe a medzinárodným letiskom na severe. O Lare sa hovorí, že nikdy nespí, udivuje koncentráciou luxusných hotelových komplexov a svojim návštevníkom ponúka špičkový servis a kopec lákadiel. Čo to presne znamená a prečo sa na dovolenku vydať práve sem, vám ukážeme v nasledujúcich 7 dôvodoch.

    1. Do pláže Lara Beach sa zamilujete na prvý pohľad

    Pláž Lara Beach by pokojne mohla byť jediným dôvodom, prečo sa vydať na dovolenku na Tureckú riviéru do letoviska Lara - áno, je taká krásna. Patrí k najdlhším a najvyhľadávanejším plážam v Turecku: obmýva ju pokojné Stredozemné more, meria 12 km, nadchne rodičov aj ich deti a jemný, žltý piesok si vychutnáte pri prechádzkach naboso.
     
    img 1
    Kvalitu piesku potvrdzuje aj celoročný medzinárodný festival pieskových sôch Sandland, ktorý za menšie vstupné môžete navštíviť v západnej časti pláže. Samozrejme, že nechýba bohaté vybavenie (slnečníky, ležadlá, sprchy, občerstvenie, zábava pre deti), o ktoré sa starajú príslušné hotely.

    2. Takmer každý hotel tu má aquapark

    Väčšina hotelových komplexov v Lare sa pýši rozsiahlymi aquaparkami, ktoré sa vyrovnajú so slávnymii vodnými svetmi v známych letoviskách. Prekypujú toboganmi, pestrofarebnými šmýkačkami, nápaditými a rýchlymi šmykľavkami, vodotryskami a škunermi pre menších, bazény s umelým vlnobitím a ďalšími atrakciami. K najlepším hotelom s akquaparkami na Lare patria:
    Aquapark v hoteli Limak Lara Deluxe
    Aquapark v hoteli Royal Wings
    Aquapark v hoteli Royal Holiday Palace
    Aquapark v hoteli Sherwood Breezes Resort

    3. Repliky svetoznámych lokalít pridávajú oblasti na originalite

    Luxusné tematické hotely v letovisku Lara lákajú hostí aj replikami slávnych stavieb zo všetkých kútov sveta. V hoteli Venezia Palace sa vypína zvonica svätého Marka (Campanile) a cez dlhý bazén se dvíha most Rialto. Budovy hotela Asteria Kremlin Palace jsou štylizované do podoby moskovského Kremľu a chrámu Vasila Blaženého.
     
    img 2
    V hoteli Wow Topkapi Palace si budete pripadať ako v Istanbule. Iné ubytovacie zariadenia udivujú rozmanitou, hravou architektúrou s početnými vežičkami, strechami pripomínajúcimi čajové pokrievky alebo evokujú obrie zaoceánske plavidlá.

    4. Spoločenský život Lary v americkom štýle nikdy neomrzí

    Nielen kópie svetoznámych stavieb, ale tiež bohatý nočný život robia z Lary miesto na prežitie jedinečnej dovolenky. Vďaka množstvu barov, klubov, kasín a reštaurácií otvorených do neskorej noci ju dokonca prezývajú turecké Las Vegas. Tešiť sa môžete na lahodné pokrmy miestnej i medzinárodnej kuchyne, na posedenie nad šálkou vynikajúcej tureckej kávy, na zábavné estrády a na vystúpenie zaujímavých umelcov.

    5. Nákupy okorenené orientálnou atmosférou bavia aj vďaka vyjednávaniu

    Kto chce v oblasti Lary nakupovať, rozhodne nebude sklamaný. V každom hoteli je množstvo obchodíkov so suvenírmi, šperkami, potravinami i spotrebným tovarom. Odporúčame však vydať sa radšej do obchodných galérií, ktoré nájdete pozdĺž hlavného bulváru Lara Turizm Youlu. K najväčším patrí Antalium Premium Mall, Sultan Bazaar Shopping Center či Akkapark Mall Shopping Mall.
     
    img 3
    Ešte lacnejšie nakúpite v tureckých bazároch, v ktorých si navyše užijete typickú orientálnu atmosféru vrátane zjednávania. Vzhľadom k rýchlemu rozvoju oblasti sa však pripravte na ich modernú tvár, za skutočne tradičnými obchodíkmi sa musíte vypraviť do Antalye.

    6. Mesto Antalya vás pohltí svojou bezprostrednosťou

    Práve susedstvo veľkého mesta Antalya (predtým Adalia, 1 milión obyvateľov) predstavuje značnú výhodu Lary. Nie, že by vám niečo v hoteli chýbalo, ale predsa len, v metropole Tureckej riviéry zoženiete všetko a navyše sem môžete vyraziť za pamiatkami, zábavou a spoznať bežný život Turkov.

    Ktoré pamätihodnosti Antalye by ste nemali vynechať? Najviac turistov chce vidieť:
    • mešity Yivli Minare a Kesik Minare,
    • Hodinová veža (pôvodne pevnosť) a Hidirlik Kule (maják),
    • vodopády Düden padajúce priamo do mora,
    • Hadriánovu bránu Üçkapılar,
    • starý rímsky prístav,
    • park Karaalioglu
    Mešita Yivli Minare, Antalya
    Vodopády Düden, Antalya
    Hadriánova brána, Antalya
    Staré opevnenie, Antalya

    7. Atrakcií v okolí je toľko, že všetky za jednu dovolenku nestihnete

    Okrem Antalye sa môžete z Lary vydaziť aj na ďalšie zaujímavé miesta Tureckej riviéry v blízkom aj širokom okolí. Vnútrozemie ukrýva nečakane krásnu prírodu a množstvo starodávnych miest s pripomienkami ich histórie siahajúcou do antických dôb a ešte ďalej. Čo vidieť na Tureckej riviére v letovisku Lara a kam sa vydať na výlet počas dovolenky:
    • ruiny bohatého antického mesta Perge (vzdialenosť z Lary 20 km),
    • starorímske archeologické náleziská Aspendos (40 km),
    • ruiny starovekého mesta Termessos (60 km),
    • aquapark s delfíňou show Dolphin Park v Kemeri (70 km),
    • národný park Koprulu kanyon milli park (100 km).
    Staroveké pamiatky v Perge
    Národný park Koprulu kanyon
    josef.krenek
    26. 7. 2021

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!