1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Exotika z Bratislavy: spoznajte 4 top destinácie, kam môžete letieť bez prestupov

Exotika z Bratislavy: spoznajte 4 top destinácie, kam môžete letieť bez prestupov 

Čo sa dozviete?

    O iných, krajších svetoch snívali už Kolumbus, Marco Polo či Zikmund s Hanzelkom. Občas všetci dostaneme chuť zanechať na pár dní domov a vycestovať niekam poriadne ďaleko. Čo by ste povedali na Kubu, Dominikánsku republiku, Mexiko či Vietnam? Práve toto sú exotické destinácie, do ktorých môžete odteraz s CK Fischer cestovať ešte o niečo rýchlejšie a pohodlnejšie. Ako? Prezradíme!

    Ešte donedávna mohli klienti zo Slovenska cestovať do vyššie spomenutých štyroch krajín len pomerne zdĺhavo, z Viedne a s medzipristátiami. Oboje je už minulosťou. Nadchádzajúca sezóna 2024/2025 bude prvá, počas ktorej si budete môcť užiť exotiku z Bratislavy bez prestupov. To znamená kratšie a menej únavné cestovanie. Na vašu vysnívanú dovolenku vás navyše odprevadíme nanajvýš štýlovo: pohodlným airbusom s možnosťou biznis triedy. Zaujalo vás to? Čítajte ďalej! 

    Exotika pohodlnejšie a rýchlejšie 

    Horúcou novinkou, ktorú prinášame na trh vďaka vášmu vysokému záujmu o exotiku, sú priame lety z bratislavského letiska na Kubu, do Mexika, Dominikánskej republiky a Vietnamu. Prvé tri zo spomenutých krajín patria medzi karibské raje s dokonalými bielymi plážami, Vietnam sa zas dlhé roky považuje za najkrajšiu a najrozmanitejšiu krajinu juhovýchodnej Ázie. 

    Ktorú exotickú destináciu s odletom z Bratislavy si vybrať? Ako vám priame lety ušetria čas či peniaze? A aké výhody prináša biznis trieda? Pripravili sme pre vás krátky prehľad 4 exotických dovolenkových lokalít s odpoveďami na všetky dôležité otázky. Zistite, koľko trvá let i na čo všetko sa môžete tešiť.  

    Kuba, zakázaný ostrov s trpko-sladkou príchuťou 

    Pre Američanov roky zakázaná, pre nás roky nedostupná. Kuba láka dobrodruhov už roky.  Na jednej strane bezkonkurenčne krásne pláže s bielym pieskom, tropická príroda a žiara v očiach muzikantov, na druhej strane živá pripomienka minulého režimu, ktorý v krajine zanechal nezmazateľnú stopu. Hoci je Kuba krajina plná kontrastov so zložitou minulosťou, je to aj príležitosť zažiť nevšednú dovolenku na karibských plážach v dobre vybavených hoteloch
     
    Galeria 1
     
    Kam vycestovať? Popri turisticky exponovanej Havane a slávnych bielych pieskoch Varadera sa oplatí dovolenkovať aj v turistickej oblasti Holquín. Samotný Krištof Kolumbus o tejto lokalite prehlásil, že je to „najkrajšia krajina, akú kedy ľudské oči videli“. 

    “Holguín ponúka návštevníkom menej prebádanú, autentickejšiu tvár Kuby. Očakávajte príťažlivú zmes kubánskych hôr, starých miest, nádherných karibských pláží v oblasti Guardalavaca a prírodných scenérií.” 
     
    “Holguín ponúka návštevníkom menej prebádanú, autentickejšiu tvár Kuby. Očakávajte príťažlivú zmes kubánskych hôr, starých miest, nádherných karibských pláží v oblasti Guardalavaca a prírodných scenérií.”
    Galeria 2
    Pri pobreží natrafíte na romantické zátoky, prírodné rezervácie i čarovné miesta na potápanie a šnorchlovanie. Z letovísk na pobreží si ľahko odskočíte do Holguínu alebo najstaršieho mesta Kuby, Baracoa. Najväčším lákadlom je však pestrý autentický život v uliciach, tradičná kubánska hudba, nočné kluby a kabarety. A samozrejme, kubánsky rum a cigary. Ten najlepší ochutnáte v 150 km vzdialenom Santiagu de Cuba, ktoré sa považuje za kolísku najpopulárnejšieho vývozného artiklu Kuby. 

    Odkiaľ sa lieta na Kubu? 

    Zájazd s CK Fischer: Ak ste zatúžili po dovolenke na Kube, s CK Fischer môžete do letoviska Holquín letieť priamo. Dĺžka letu Bratislava - Holquín trvá 11,5 hod., naspäť je to ešte o hodinu a pol menej. Transfer na hotel zaberie približne 1-2 hodiny.  

    Komerčné lety: Ak by ste si kupovali letenku sami cez leteckú spoločnosť, tak napríklad za spiatočnú letenku Viedeň - Holquín cez Condor.com zaplatíte v predvianočnom období okolo 1400 €. Ceny sú najvyššie od druhej polovice do konca decembra, čo je tradične najžiadanejšie obdobie na dovolenku v exotike. Let Viedeň - Holguín potrvá 15 hodín, vrátane medzipristátia vo Frankfurte. Treba však brať do úvahy fakt, že cestu vám predĺži ešte aj samotný transfer na viedenské letisko.  
    Náš tip: Za 10-nocový all inclusive pobyt v 5* hoteli Grand Memories Holguin v termíne od 17. do 28. 12. zaplatíte od 1 923 € na osobu. 

    Dominikánska republika, ideálna romantika pre páry

    Ak má niektorá krajina potenciál rozprúdiť iskru vo vašich žilách, tak je to práve jedinečná Dominikánska republika. Pripravte sa na najkrajšie pláže na svete, biely piesok s nádhernými kokosovými palmami, priezračné more na kúpanie, šnorchlovanie a potápanie, vynikajúcu exotickú kuchyňu a milých domorodcov. Dominikánska republika, to sú aj vodopády, vápencové jaskyne a rozmanitá flóra a fauna, ktorá hrá tisícimi farbami. 
     
    Galeria 3
    Už od prvého dňa dovolenky nebudete vedieť, z čoho sa viac tešiť. Luxusné wellness, výlety na romantické ostrovy, potápanie v azúrovo modrom mori, nádherné golfové rezorty či plavby do morských rezervácií - to všetko tu nájdete. Večery sa nesú v štýle merengue a cez deň vás bude čakať sladký relax bez davov dovolenkárov a dokonalý servis od ležadiel až po toalety. 

    “Ak si chcete užiť Dominikánsku republiku naplno, vyberte sa do najznámejšej rekreačnej oblasti Punta Cana. Nájdete tu špičkové hotelové rezorty s all inclusive službami, relaxačnými bazénmi a bohatým športovým vybavením.” 
     
    Galeria 4
    Dovolenku vám spríjemnia výlety do vodných parkov, za delfínmi a veľrybami, do ekoparkov a prírodných rezervácií, ale i do hlavného mesta Santo Domingo, ktoré je pod ochranou UNESCO. Veľkou výhodou Punta Cany je vynikajúca dopravná poloha medzinárodného letiska, z ktorého je maximálny čas cesty do väčšiny ubytovacích komplexov 30 minút. 

    Odkiaľ sa lieta do Dominikánskej republiky? 

    Zájazd s CK Fischer: Ak by ste chceli dovolenkovať v Dominikánskej republike, s CK Fischer môžete letieť do vychyteného letoviska Punta Cana. Dostanete sa tam priamo z Bratislavy už za 9 h 50 min, dĺžka spiatočného letu cez Mexiko je 16 h 40 min. 

    Komerčné lety: Z Viedne by vám komerčný let do Punta Cany trval zhruba 13 a viac hodín, s jedným medzipristátím vo Frankfurte. K tomu je potrebné pripočítať ešte transfer na letisko vo Viedni. Spiatočná letenka do Punta Cany by vás v predvianočnom období cez Edreams.com vyšla v rozmedzí od 1000 do 1600 €. 
    Náš tip: Týždňový all inclusive pobyt v 4* rezorte Whala!Bavaro vás v termíne od 11. - 19. 12. vyjde už od 1 665 € na osobu. 

    Mexiko, obdarené mayskými pamiatkami a cenotami 

    Atraktívnou novinkou v ponuke CK Fischer je Mexiko, presnejšie očarujúci a pamiatkami nabitý polostrov Yucatán. Čo môžete očakávať? Prekrásne pláže s jemným bielym pieskom, fascinujúce pamiatky mayskej kultúry, pestrofarebné trhy, zábavu, nočný život a prvotriednu tequilu. Mexiko má tiež úchvatnú prírodu, perfektné zábavné parky, zaujímavú kuchyňu, atraktívnu kultúru a rozvinuté letoviská s all inclusive hotelmi. 
     
    Galéria 5
    Vyhľadávané rekreačné oblasti sa nachádzajú na polostrove Yucatán, ktorý oddeľuje Mexický záliv od Karibského mora. Pýši sa perfektnými pieskovými plážami, divokými párty a jedinečnými prírodnými jazierkami - tzv. cenotami. Len samotná mexická časť polostrova Yucatán ich má okolo 10 000. 

    “Hlavným lákadlom Yucatánu sú tisícročia staré mayské chrámy a mestá ako Chichén Itzá, ktorý je jedným zo 7 novodobých divov Sveta, Tulum s výhľadom na Karibik či Cobá s najvyššou pyramídou Yucatánu.”  
     
    Galéria 6
    Ak chcete dovolenkovať na Yucatáne, ideálnymi letoviskami sú Cancún, Tulum a pobrežie Mayskej riviéry. Väčšina turistov však volí Cancún, ktorý je známy krásnymi karibskými plážami, extravagantnými párty priamo na pláži, luxusnými hotelmi, vynikajúcou gastronómiou a mayskými pamiatkami. Cancún je tiež výborným miestom na objavovanie krás podmorského sveta na druhom najväčšom koralovom útese na svete. Ak túžite vypadnúť trochu mimo mesta, stačí sa nalodiť na katamarán a vyraziť na prekrásne ostrovy Isla Contoy a Isla Mujeres.  

    Ako sa lieta do Mexika? 

    Zájazd s CK Fischer: Ak vás láka Mexiko za veľkou mlákou, poteší vás každá ušetrená hodina, pretože je to ozaj ďaleko. Let z Bratislavy do mexického Cancúnu bude spojený s medzipristátím v Dominikánskej republike, naspäť sa však lieta priamo, bez medzipristátia. Cesta tam trvá 14 h a 45 min. Naspäť je to o 3,5 hodiny menej, teda presne 11 h a 15 min. 

    Komerčné lety: V prípade Mexika ceny i dĺžky letov veľmi kolíšu a závisia nielen od zvoleného termínu, ale aj od vybranej leteckej spoločnosti. Cena spiatočnej letenky dva týždne pred Vianocami začína niekde okolo 670 €, ale vyšplhať sa môže aj na dvojnásobok. Najlacnejšie lety sú s 2 medzipristátiami a je v nich započítaná len ručná batožina. Let trvá v závislosti od počtu medzipristátí od 14 až do takmer 28 hodín. Cestovanie vám predĺži ešte doprava na úseku Bratislava-Viedeň. 
    Náš tip: Za 7-nocový pobyt v hoteli Catalonia Yucatán Beach zaplatíte v termíne 11. - 19. 12. od 1 934 € na osobu. 

    Vietnam, krajina oslnivých pláží a divokej prírody 

    Vedeli ste, že vo Vietname sa nachádza najdlhšia lanovka na svete? Vedie ponad more a spája ostrov Phu Quoc s ostrovom Hon Thom neďaleko kambodžských hraníc. Meria takmer 8 km! A to je len jedna z atrakcií, ktoré na vás čakajú v očarujúcom Vietname. Táto ázijská krajina priťahuje turistov z celého sveta vďaka oslnivým plážam s bielym pieskom, priezračnej vode, zábavným parkom, safari, panenskej prírode i výhodným nákupom
     
    Galéria 7
    Galéria 8
    “Hitom posledných sezón je jednoznačne najväčší vietnamský ostrov Phu Quoc, o ktorý je aj zo strany slovenských dovolenkárov obrovský záujem.” 

    Na rozdiel od známych preplnených thajských letovísk ako napr. Phuket, Phu Quoc ponúka pokojnú dovolenku s poloprázdnymi piesočnatými plážami. Viac ako polovicu ostrova tvorí chránená oblasť s turistickými chodníkmi, vodopádmi a divokou prírodou, pričom preskúmať môžete aj dve desiatky menších ostrovov v okolí. 

    Phu Quoc, to je aj množstvo príležitostí spoznať miestnu kultúru a históriu v rybárskych dedinkách, pagodách, trhoch a plantážach najjemnejšieho korenia na svete. K top výletným miestam patria umelo vybudované mestečko Grand World, ktorému sa hovorí aj vietnamské Benátky, hlavné mesto Duong Dong, plné obchodov, rozľahlý zábavný park VinWonders či Safari park Vinpearl Phu Quoc. V luxusných hoteloch s konceptom stravovania od raňajok až po all inclusive si môžete vychutnať tiež SPA a rozmaznávajúce kúpeľné procedúry
     
    Náš tip: Pobyt v 5* hoteli Melia Vinpearl Phu Quoc na 7 nocí vás v termíne 15. - 23. 12. 2024 vyjde už od 1 719 € na osobu. V cene je ubytovanie, letenka a raňajky.

    Odkiaľ sa lieta do Vietnamu? 

    Zájazd s CK Fischer: Vietnam je ďalšou cestovateľskou lahôdkou, ktorú si môžete vychutnať priamo z Bratislavy. S CK Fischer môžete letieť priamym leteckým spojením na najväčší vietnamský ostrov Phu Quoc, ktorý je skrytou perlou Vietnamu. Dĺžka letu je 11 h a 5 min

    Komerčné lety: Ak by ste sa na Phu Quoc rozhodli cestovať na vlastnú päsť z Viedne, cena spiatočnej letenky cez Edreams.com začína niekde okolo tisícky, vyšplhať sa môže až na 2 000 € a viac. Dve medzipristátia predĺžia čas letu na 17 - 27 hodín v závislosti od zvoleného letu a jeho ceny.  *Pozn.: Ceny komerčných letov sa môžu líšiť v závislosti od termínu a vybranej leteckej spoločnosti či sprostredkovateľa. V článku sme porovnali ceny zájazdov CK Fischer a ceny komerčných letov v top zimnej sezóne v rozmedzí od 11. do 29. decembra 2024. Uvedené časy letov sú orientačné. 

    Cestujte pohodlne moderným Airbusom A330 

    Ako v bavlnke. Tak sa budete cítiť v Airbuse A330 od španielskej leteckej spoločnosti World2Fly, s ktorým lieta CK Fischer. Toto komfortné dopravné lietadlo má kapacitu 255 miest v ekonomickej triede a 30 miest v samostatnej biznis triede. Sedadlá turistickej triedy sú vybavené monitorom pre sledovanie filmov a inej palubnej zábavy, takže sa počas dlhého letu zabavíte vy i deti. 

    Ak sa rozhodnete využiť biznis triedu, očakávajte úplne nový, štýlový zážitok z cestovania. Biznis letenka znamená viac súkromného priestoru, oddeleného priečkou i široké polohovateľné kreslá s možnosťou vystrieť si nohy do vodorovnej polohy. Na palube vás bude obsluhovať súkromný stevard a čakanie na letisku v Bratislave si môžete spríjemniť návštevou žiadaného VIP salóniku.  

     Ďalšie výhody predstavujú jeden kus batožiny navyše, prednostné odbavenie, vankúš, deka, vybavená toaletná taška vrátane slúchadiel a atraktívnejšia ponuka jedál a nápojov, vďaka ktorému bude cestovanie ešte príjemnejšie. 
     

    Naplánujte si zimný úlet do tepla 

    V čase, keď na Slovensku kraľujú sychravé dni, vy si môžete užívať západy slnka v letoviskách s dokonalými bielymi plážami. Najžiadanejšie termíny predstavujú tradične Silvester a obdobie pred Vianocami, ale turistická sezóna trvá oveľa dlhšie. Pozrite si celú ponuku exotických destinácií letecky z Bratislavy a rezervujte si vysnívanú exotickú dovolenku, ktorá vás prenesie do sveta bez starostí. 
     
    Paragraph 9

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!