1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Najlepší z Kanárskych ostrovov pre rodiny aj dobrodruhov

Ktorý z Kanárských ostrovov je ten pravý pre vás?

Čo sa dozviete?

    Láka vás dovolenka na Kanároch, ale neviete, na ktorý z plejády úžasných Kanárskych ostrovov sa vydať? Máme tip pre rodiny s deťmi, romantické duše, dobrodruhov a milovníkov prírody, umelcov i plážové typy. Zistite, ktorý z Kanárskych ostrovov sadne práve vám.
    Fuerteventura: pre plážové tipy a rodiny s deťmi

    Fuerteventura: pre plážové tipy a rodiny s deťmi


    Je veľmi ťažké z Kanárskych ostrovov vybrať ten s najkrajšími plážami, ale ak máme tento titul udeliť iba jednému ostrovu, vyberáme ostrov Fuerteventura. Najdlhšie pobrežie Kanárskych ostrovov ukrýva pláže so zlatistým aj bielym pieskom, ktoré sú ako stvorené na relax a azúrová voda Atlantiku na kúpanie. A keď vás slnenie na pláži a vodné radovánky omrzia, môžete obdivovať čaro tunajších tradičných dediniek, početné veterné mlyny, púštnu krajinu pri známych piesočných dunách v Corraleji alebo sa vydať na výlet do jednej z viac ako desiatky prírodných rezervácií Fuerteventury.

    Rodinám s deťmi odporúčame moderné letovisko Caleta de Fuste alebo Jandía s veľkým radom atrakcií, pokojnejším povahám túžiacim po pohodovej dovolenke sa bude páčiť v prázdninovom stredisku Costa Calma.
     
    Lanzarote: sopečná krajina pre romantické duše a umelcov

    Lanzarote: sopečná krajina pre romantické duše a umelcov


    Uvidieť aspoň raz v živote Lanzarote je snom každého milovníka umenia. Nie nadarmo sa do ostrova mesačnej krajiny zamiloval svetoznámy umelec César Manrique, ktorý stál pri zrode alebo premene takých „umeleckých diel“ ako lávové jaskyne Jameos del Agua, kaktusové záhrady Jardin de Cactus s veterným mlynom, domu v Tahiche stojacom v profile vyhliadky na ostrov Graciosa - Mirador del Río.

    Ostrov Lanzarote - krajina sopečných vulkánov nepatrí na zoznam UNESCO len tak pre nič za nič. Pohľad na Ohňové hory v národnom parku Timanfaya učaruje nielen každej umeleckej, ale aj romantickej duši. Pridajte si k tomu takmer stovku pôvabných pláží na čele s tými najkrajšími ako Playas de Papagayo alebo pláže letovísk Puerto del Carmen či Costa Teguise, kde si nechal postaviť rezidenciu aj španielsky kráľovský pár, a niet pochýb, že si Lanzarote tiež zamilujete.
     
    Tenerife: najpestrejší z Kanárskych ostrovov pre milovníkov prírody

    Tenerife: najpestrejší z Kanárskych ostrovov pre milovníkov prírody


    Tenerife je neuveriteľnou prehliadkou rozmanitosti. Na vyprahnutom juhu najväčšieho z Kanárskych ostrovov sa rozprestierajú pláže s čiernym lávovým pieskom a najobľúbenejšie letoviská ako Playa de las Américas alebo Los Cristianos, zatiaľ čo na chladnejšom a daždivejšom severe nájdete banánové plantáže a stále kvitnúce stromy a kríky. V strede ostrova môžete objavovať národný park Teide a vyšplhať sa na spiacu sopku a zároveň najvyšší vrchol celého Španielska - Pico del Teide.

    Na Tenerife skrátka nebudete vedieť, čo objavovať skôr. Nielen milovníkov prírody ohromí jeho rozmanitosť. Aj obyčajní smrteľníci sú fascinovaní zmesou pláží hrajúcich všetkými farbami, vysokých hôr a zelene. Ako by ste snáď neprežili dovolenku na jednom ostrove, ale rovno na celom kontinente.
     
    La Palma: zelený ostrov pre fanúšikov vína i dobrodruhov

    La Palma: zelený ostrov pre fanúšikov vína i dobrodruhov


    Ani najväčší, ani najmenší, ale rozhodne najzelenší. Najväčší z „malých Kanárskych ostrovov“, La Palma, získal vďaka priaznivým klimatickým podmienkam prezývku „zelený ostrov“. La Palma je vzhľadom na svoju „veľkosť“ a vysoké vrcholy úplne unikátnym ostrovom s jedným z najstrmších terénov na svete.

    Nielen dobrodruhom učaruje Caldera de Taburiente – obrovský sopečný kráter v národnom parku so zelenými borovicovými lesmi, tryskajúcimi prameňmi, roklinami a prudkými stráňami, fascinujúca jaskyňa Cueva Bonita, vulkán Tenequía aj hlavné mesto Santa Cruz de la Palma, kde sa na svojich objaviteľských výpravách zastavoval aj Krištof Kolumbus. Gurmáni zase ocenia lahodné víno, ktoré zreje priamo na la palmských sopečných svahoch.
     
    Gran Canaria: najobľúbenejší z Kanárskych ostrovov pre každého

    Gran Canaria: najobľúbenejší z Kanárskych ostrovov pre každého


    Nevybrali ste si? Potom stavte na najpopulárnejší zo všetkých Kanárskych ostrovov - Gran Canaria. A prečo je najobľúbenejší? Pretože má pre každého niečo. Gran Canaria dostala do vienka trošku od všetkého - nekonečné pláže, kam len oko dohliadne, chránené územia s úchvatnou prírodou, horské masívy, obrie "saharské" piesočné duny Maspalomas aj kúzlo histórie.

    Romantikom sa bude páčiť v pokojnom letovisku San Agustin, milovníkom zábavy v živom stredisku Playa del Inglés či Maspalomas, vyznávači aktívnej dovolenky ocenia pešiu turistiku v pohorí Cumbre alebo prechádzku k pamiatkam v metropole Las Palmas a rodiny s deťmi pestrú ponuku šmýkačiek miestnych aquaparkov. Či už preferujete relax na pláži, poznávanie pamiatok a kultúry, výlety do panenskej prírody alebo zábavu a nákupy, Gran Canaria je skrátka stávka na istotu.
     
    klara.vacek
    31. 8. 2020

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!