1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Babie leto v Taliansku: najkrajšie miesta

Babie leto v Taliansku: najkrajšie miesta

Čo sa dozviete?

    Letné prázdniny sú za nami a nastáva najpríjemnejšie obdobie na poznávaciu dovolenku. Babie leto sa nesie v znamení príjemných teplôt, pokoja na inokedy najrušnejších dovolenkových miestach a nízkych cien. September a október preto odporúčame na poznávacie dovolenky nielen zamilovaným párom. Pripravili sme prehľad najkrajších miest Talianska, kam pre vás naši skvelí sprievodcovia organizujú letecké predĺžené víkendy či okružné zájazdy. Inšpirujte sa na vašu jesennú dovolenku.

    Rím

    Jedno z najkrajších a najromantickejších miest sveta – Rím – si zasluhuje prvé miesto v našom rebríčku najkrajších miest v Taliansku. Talianska metropola je skvelým miestom, kde prežiť jesenný predĺžený víkend a uvidieť starodávne pamiatky, dozvedieť sa niečo z bohatej talianskej histórie a ochutnať skvelé talianske špeciality.

    Koloseum pri západe slnka
    Forum Romanum
    Nenechajte si ujsť hlavne najkrajšie pamiatky, ako sú Koloseum – jeden z vrcholov rímskej architektúry, Forum Romanum so starovekými pozostatkami verejných budov a chrámov, pápežský štát Vatikán s bazilikou sv. Petra, Vatikánskymi múzeami a Sixtínskou kaplnkou, Anjelsky hrad, Fontána di Trevi – jedna z najznámejších fontán planéty, slávne Španielske schody a impozantné námestie Piazza Navona s Fontánou štyroch riek neďaleko Pantheonu.
    Piazza Navona s Fontánou štyroch riek
    Španielske schody
    Vatikán s bazilikou sv. Petra
    Anjelský hrad

    Odporúčame jesenné poznávacie zájazdy do Ríma

    Rím – letecký víkend 3* z Prahy - zájazd je vypredaný alebo už prebehol
    Rím – letecký víkend 4* z Prahy
    Rím s návštevou Florencie – letecký víkend z Prahy - zájazd je vypredaný alebo už prebehol

    Benátky

    Canal Grande v Benátkach
    Gondola pri moste Rialto
    Námestie sv. Marka
    Dóžov palác
    Zrejme druhým najznámejším, a nemenej krásnym, talianskym mestom sú Benátky. Aj do mesta na lagúne vás túto jeseň vezmeme na predĺžený letecký víkend. Na vlastné oči uvidíte slávne Námestie sv. Marka so zvonicou a chrámom sv. Marka, Dóžov palác a budete sa plaviť vaporettom po hlavnej benátskej dopravnej tepne, ktorou je Canal Grande. Čaká vás tiež návšteva blízkych ostrovčekov – ostrova Murano so sklárňou, odkiaľ pochádza slávne benátske sklo, a ostrova Burano s pestrofarebnými domčekmi, ktorý preslávila výroba čipiek. Nenecháme si ujsť ani architektonický symbol Benátok - most Rialto.
     
    Ostrov Murano
    Ostrov Burano

    Odporúčame tieto poznávacie zájazdy do Benátok

    Benátky - letecký víkend
    Benátky a Verona - predĺžený letecký víkend

    Florencia

    Ďalší z nášho rebríčka najkrajších miest Talianska je Florencia, prezývaná ako kolíska renesancie či mesto umelcov. Pokiaľ sa rozhodnete spríjemniť si tohtoročné babie leto poznávacím zájazdom do Ríma, do Florencie to máte len kúsok rýchlovlakom. Čakajú vás najkrajšie pamiatky Florencie ako Medicejský palác, impozantná gotická katedrála Santa Maria del Fiore, gotická radnica Palazzo Vecchio, známy most cez rieku Arno Ponte Vecchio a ďalšie gotické a renesančné domy, kaplnky a paláce.

    Florencia a katedrála Santa Maria del Fiore
    Námestie signoria s radnicou Palazzo Vecchio
    Florencia
    Jesenný poznávací zájazd do Florencie môžete spojiť aj s návštevou mesta Pisa so známou šikmou vežou a dómom a mesta Lucca s dochovanými mestskými hradbami a zaujímavými pamiatkami.
     
    Námestie zázrakov v Pise
    Piazza Anfiteatro, Lucca
    Verona

    Verona

    Ďalším z najkrajších talianskych miest je Verona, mesto milencov, ktoré iste spoznáte zo slávnej divadelnej hry Romeo a Júlie od Williama Shakespeara. Snáď najnavštevovanejšou pamiatkou Verony je Casa di Giulietta, Juliin dom s presláveným balkónom, na ktorom sa každoročne chcú odfotiť státisíce turistov. Okrem „kulís Shakespearovej hry“ však stojí za návštevu aj Veronská aréna, rímsky amfiteáter, ktorý je tretím najväčším tohto typu na svete. Okrem toho je Verona známa pre svoje krásne parky a záhrady a skvelé nákupné možnosti talianskej módy. Poznávací zájazd do Verony vám odporúčame v kombinácii s Benátkami (cesta vlakom z Benátok do Verony je cca 60 minút).

    Casa di Giulietta
    Aréna vo Verone

    Ischia

    Pokiaľ vás lákajú skôr talianske ostrovy, stavte na okružný poznávací zájazd na Ischiu, jeden z najkrajších ostrovov v Tyrhénskom mori. Uvidíte jeho najkrajšie miesta, ako je Aragonský hrad vytesaný do skaly, kam sa predtým sústredil všetok život na Ischii, krásne botanické záhrady La Mortella, niektoré z ischijských termálnych parkov a ďalšie krásne pamiatky. Jesenný zájazd na Ischiu si môžete obohatiť aj o celodenný výlet na blízky ostrov Capri, ktorý bol pre svoju krásu obľúbeným miestom rímskych cisárov už v staroveku, alebo výlet do Neapolského zálivu s prehliadkou autentického mesta Neapol a zaniknutých Pompejí, zničených sopkou Vezuv.

    Ischia
    Aragonský hrad, Ischia
    Capri
    Pompeje
    klara.vacek
    6. 9. 2022

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!