1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Najkrajšie pláže sveta: náš výber top 7

Objavte s nami najkrajšie pláže sveta

Čo sa dozviete?

    Krištáľová voda, biely piesok a skláňajúce sa palmy plné kokosov – snívate o dovolenke ako vystrihnutej z katalógu? Veríme, že súčasná situácia sa čoskoro obráti k lepšiemu a vy si svoj sen budete môcť splniť. Aby ste si čakanie spríjemnili, pripravili sme pre vás rebríček 7 najkrajších pláží sveta, či už preferujete Karibik, Indický oceán alebo Európu. Objavte najkrajšie pláže sveta s CK FISCHER.

    Elafonissi Beach na Kréte

    Elafonissi

    Ikonická pláž Elafonissi s pieskom ružovej farby sa nachádza na západnom pobreží Kréty neďaleko letoviska Kissamos. Táto očarujúca pláž sa opakovane objavuje v rebríčkoch najzaujímavejších pláží sveta. Unikátny ružový piesok, priezračné more a čierne skaly pôsobia priam magicky. Elafonissi Beach je ako stvorená na romantickú dovolenku pre zamilované páry. Páčiť sa tu bude aj rodinám s deťmi, ktoré ocenia pozvoľný vstup do mora.

    Varadero Beach na Kube

    Varadero

    Kto by nepoznal slávnu kubánsku pláž Varadero? Ten najjemnejší piesok obmývaný priezračnými vodami Atlantiku a romantické vlnky. Turisti sa slnia pod zelenými palmami a vychutnávajú si drinky z kubánskeho rumu. Miesto priam dýcha pohodovou atmosférou. Milovníci zabudnutých pláží možno namietnu, že je tu hotel na hoteli, ale určite im učaruje kultová krása pláže Varadero. Odporúčame párom, rodinám s deťmi aj fanúšikom vodných športov.

    Anse Lazio Beach na Seychelách

    Anse Lazio Beach na Seychelách

    Anse Lazio Beach môžeme jednohlasne označiť za najpôvabnejšiu pláž ostrova Praslin aj celých Seychel. Nad konkurenciou ostatných prekrásnych seychelských pláží vyhráva vďaka krištáľovej vode mora, belostnému piesku a skláňajúcim sa palmám poskytujúcim príjemný tieň. Tento raj na zemi ocenia predovšetkým cestovatelia hľadajúci pokoj ďaleko od davov turistov.

    Kanuhura na Maldivách

    Kanuhura

    Maldivský atol Lhaviyani ukrýva skutočný poklad - pláž luxusného rezortu Kanuhura na súkromnom ostrove. Spojenie tyrkysovej lagúny s vodnými vilami, žiarivo bieleho piesku a bohatého podmorského života uspokojí aj tých najnáročnejších plážových fajnšmekrov. Dovolenku pri tejto pláži odporúčame novomanželom, ktorí túžia prežiť rozprávkový štart spoločného života. A to doslova.

    Seven Mile Beach na Jamajke

    Seven Mile Beach na Jamajke

    Oslnivo biely piesok, tyrkysové vody mora, jasne modrá obloha a vyrastené palmy – tak vyzerá Seven Mile Beach – najkrajšia pláž Jamajky. Na tejto kultovej pláži nájdete všetko, čo by ste si len mohli priať - požičovne vodných skútrov, kajakov, možnosti potápania, šnorchlovania, jazdy na vodných banánoch, plavby na katamaráne a ešte oveľa viac. Samozrejmosťou sú výborné reštaurácie a bary. Pokiaľ hľadáte dovolenku na jednej z najlepších pláží sveta, kde budete mať všetko po ruke, zvoľte práve Seven Mile Beach v jamajskom letovisku Negril.

    Falesia Beach v Algarve

    Falesia

    Jednou z najkrajších pláží Európy i celého sveta je nepochybne Falesia Beach ležiaca pri letovisku Albufeira v portugalskom Algarve. Jej názov v preklade znamená „pláž útesov“. Približne sedemkilometrový pás jemného piesku totiž lemujú neuveriteľne vysoké útesy fantastických odtieňov od červených až po biele. Voda v mori je tu krištáľovo čistá. Falesia Beach oslní predovšetkým cestovateľov hľadajúcich neobyčajnú krásu.

    Bayahibe Beach v Dominikánskej republike

    Bayahibe

    Dominikánska republika býva právom označovaná za skutočný raj na zemi pre milovníkov plážovej dovolenky. Tie najlepšie pláže planéty nájdete práve tu. My sme za tú vôbec najkrajšiu zvolili Bayahibe Beach ležiacu na juhovýchode ostrova. Bayahibe splní všetky vaše predstavy o dovolenke ako vystrihnutej z katalógu – pás najjemnejšieho bieleho piesku obklopuje z jednej strany azúrové more a z druhej strany rad kokosových paliem. Samozrejmosťou sú výborné reštaurácie, živé bary a kvalitné hotelové rezorty v okolí, ktoré uspokoja aj náročnejšiu klientelu.

    klara.vacek
    2. 4. 2020

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!