1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Zažite luxus nad oblakmi: 7 výhod cestovania v business class

Zažite luxus nad oblakmi: 7 výhod cestovania v business class 

Čo sa dozviete?

    Dlhý a nepohodlný let je najväčším strašiakom pri cestovaní do vzdialených, exotických krajín. Našťastie existuje riešenie, ktoré vás zbaví stresu a premení váš let od začiatku až do konca na relaxačný zážitok. Je ním cestovanie v biznis triede. 

    Viete si predstaviť, že namiesto únavy a podráždenia zažijete počas letu presne opačné pocity - nadšenie a radosť? A že namiesto vyčerpania vám cesta príjemne ubehne a ešte vám aj   dobije baterky? Presne takýto potenciál má lietanie v business class. Pozrie sa s nami na 7 výhod biznis triedy, ktoré povýšia váš zážitok z cestovania na úplne novú úroveň. 

    1. VIP salónik na letisku v Bratislave 

    S business class začína vaša dovolenka už vo VIP salóniku v Bratislave, ktorý je oázou pokoja na rušnom letisku. Uvelebíte sa do pohodlných kožených kresiel a vychutnáte si dobré jedlo, kávu i obľúbené noviny. Vybrať si pritom môžete z alkoholických a nealkoholických nápojov, domácej i medzinárodnej dennej tlače. Kto má ešte pracovné povinnosti, môže si ich vybaviť v kútiku s počítačom a bezplatným Wi-Fi internetom. A kto nie, môže sa kochať výhľadom na odletovú halu vrátane jedinej existujúcej repliky dvojplošníka Caproni Ca-33. 
     
    Galéria 1

    2. Prednostné odbavenie a batožina navyše 

    Odbavenie v biznis triede prebieha rýchlo a takmer na počkanie vďaka vlastnému check-in pultu a prioritnému prístupu cez bezpečnostnú kontrolu. Menej starostí budete mať aj s batožinou, pretože na palubu si môžete vziať jednu batožinu navyše - celkovo teda až dve batožiny. Určite vás poteší aj váhový limit takejto batožiny, ktorý je väčší než v ekonomickej triede. Ušetríte tak za poplatky za nadváhu a extra batožinu, ktoré bývajú pri ceste do exotiky vysoké. 

    3. Oddelený priestor pre maximálne súkromie 

    Oproti ekonomickej triede, v ktorej je viac než 100 sedadiel umiestnených husto vedľa seba, kapacita biznis triedy je maximálne 30 sedadiel v konfigurácii 2-2-2. Nielenže majú medzi sebou dostatočný odstup, ale často sú vybavené prepážkami, takže so svojím susedom do seba nebudete vzájomne narážať lakťami. Takéto usporiadanie významne prispieva k tichšiemu a pokojnejšiemu prostrediu a umožní vám nielen nerušený spánok, ale aj prácu. 

    4. Široké, polohovateľné kreslá s možnosťou ležania 

    Pri dlhom lete je dôležité, aby ste sa cítili pohodlne. Široké kožené polohovateľné kreslá  v business class sa dajú rozložiť do polohy rovného lôžka, takže si môžete hravo vystrieť nohy a zdriemnuť si. A nie je nič jednoduchšie, ako si potom sklopiť sedadlo do zvislej polohy a venovať sa práci, čítaniu alebo sledovaniu najnovších filmov na obrazovke pred sebou. Sedadlá majú tiež zabudované držiaky na nápoje, poličky na odkladanie drobností a individuálne nastaviteľné svetlo na čítanie. 

     
    Galéria 2
    Business class sedadlá1
    Business class sedadlá2

    5. Exkluzívnejšie jedlo a nápoje 

    Viete, čo vás vo vašom hoteli s krídlami určite dostane do dobrej nálady? Je to jedlo! Hodovanie začne občerstvením na privítanie, ktoré tvorí sendvič, niečo sladké alebo oriešky a k tomu džús alebo iný nealkoholický nápoj. Menší hlad na raňajky zaženiete ovocím, chlebíčkami či jogurtom, väčší teplým jedlom ako sú cestoviny alebo mäso na rôzne spôsoby. Tešiť sa môžete aj na dezert s prémiovou kávou, neobmedzené nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje (pivo a kvalitné víno). 

    *Fotografie jedál sú iba ilustračné.
     
    Galéria 4

    6. Súkromný stevard sa o vás postará bez čakania 

    Ďalšou výhodou biznis triedy je starostlivosť o pasažierov, ktorá má oveľa osobnejšiu povahu. Znamená to, že súkromný stevard sa vás ujme hneď po privítaní a postará sa o všetky vaše potreby až po pristátie. S úsmevom vám vysvetlí možnosti stravovania, pomôže s prípravou lôžka na spanie, obsluhou palubovej zábavy alebo vám poskytne aktuálne informácie o lete. Výhodou je, že vďaka menšiemu počtu cestujúcich v biznis triede je aj celkový servis rýchlejší a efektívnejší

    7. Maximum pohodlia: vankúš, deka i toaletná taška 

    Aj malé detaily sú pri hodiny trvajúcom lete podstatné. Preto si v biznis triede na svojom sedadle nájdete aj vlastný vankúš a deku, ako aj vybavenú toaletnú tašku. V nej nájdete všetky drobnosti, ktoré sa vám zídu, no nemusíte na ich balenie myslieť doma. To znamená: ponožky, hygienické potreby, štuple do uší, škrabošku na spanie, balzam na pery i slúchadlá. Teraz už stačí len pohodlne sa vystrieť, zvoliť si na obrazovke obľúbenú hudbu, film alebo hru a užívať si let. 
     
    Galéria 5

    Leťte ako v bavlnke Airbusom A330-300 

    Airbus A330-300 je vďaka vylepšenému motoru oveľa ekologickejší a tichší ako staršie modely. Lety v tomto špičkovom stroji sú mimoriadne pohodlné vďaka sedadlám s predĺženým priestorom na nohy a tichej kabíne. Navyše sa v tomto lietadle používa špeciálny filtračný systém HEPA, ktorý dokáže odstrániť až 99,97 % všetkých častíc s priemerom do 0,3 mikrónov vo vzduchu. To znamená oveľa čistejší a bezpečnejší vzduch v kabíne. To neznie vôbec zle, však? 
     
    Galéria 6

    Kam môžete letieť v biznis triede CK Fischer? 

    Na business triedu sa môžete tešiť pri letoch do Dominikánskej republiky, Vietnamu a na Kubu. Letí sa z Bratislavy priamym letom so spoločnosťou World2Fly. Všetky tri spomínané krajiny majú teplé tropické podnebie; pláže s bielym pieskom a tyrkysovým morom; jedinečnú kuchyňu i rozmanitú prírodu. Ponúkame aspoň malú ochutnávku ich jedinečných lákadiel v skratke: 

    Vietnam: kráľovstvo oslnivých pláží a fascinujúcej prírody 

    Horúcou novinkou Vietnamu je úchvatný a Slovákmi zatiaľ málo objavený perlový ostrov Phu Quoc. Zamilujte a vychutnajte si aj vy: 
    • najrozmanitejšiu krajinu juhovýchodnej Ázie 
    • krásne pláže s bielym pieskom a priezračnou vodou 
    • najdlhšiu lanovka na svete, zábavné parky, safari 
    • výbornú a pestrú vietnamskú kuchyňu 
    • bohatú históriu, očarujúcu prírodu 
    • neutíchajúci nočný život, výhodné nákupy 
    • množstvo zážitkov - trhy, rybárske dedinky, pagody, dažďové pralesy, potápanie…  
    Galéria 7

    Dominikánska republika: najromantickejšie útočisko pre páry 

    Najvychytenejšou oblasťou prívetivej Dominikánskej republiky je Punta Cana. Tešte sa na: 
    • najkrajšie pláže s kokosovými palmami na svete 
    • luxusné rezorty s bohatým all-inclusive konceptom 
    • vodopády, vápencové jaskyne, prírodné parky a rezervácie 
    • wellness centrá v hoteloch, orientované na súkromie 
    • ideálnu romantickú dovolenku pre páry 
    • jemný vstup do azúrového mora 
    • kvalitné golfové ihriská a športové zariadenia 
    Galéria 8

    Kuba: najbelšie pláže pod slnkom 

    Dovolenka s príchuťou Cuba Libre, cigár a pouličnej hudby, to je Kuba. V posledných rokoch je silnou konkurenciu Havany autentickejší región Holguín. Užijete si tu: 
    • snehobiele pláže s nádherným, jemným pieskom 
    • nezameniteľnú kubánsku atmosféru 
    • športové aktivity od výmyslu sveta 
    • prvotriedne hotely pre náročnú klientelu 
    • pozvoľný vstup do mora pre rodiny s deťmi 
    • ochutnávky slávneho kubánskeho rumu i cigár 
    • pestré výlety na mori i na zemi  
    Galéria 9

    Ako si rezervovať miesto v business class? 

    Dostali ste chuť na takýto povznášajúci zážitok? Rezervovať si business class s CK Fischer je jednoduché a postačí vám k tomu pár klikov myšou. Stačí si na našej stránke vybrať zájazd s označením "Možnosť business class" a po zadaní údajov kliknúť na možnosť "Výber sedadla v lietadle". Následne sa otvorí okno, v ktorom si môžete vybrať preferované sedadlo v business triede. A je to! 

    Užite si luxus nad oblakmi už túto sezónu 

    Cestovanie v business triede nie je len o lepšom sedadle, ale o celkovom zážitku, ktorý začína na letisku a pokračuje počas celého letu. Teraz si môžete užiť fantasticky pohodlné priame lety z Bratislavy bez prestupov a medzipristátí. Vyberte si vysnívaný business class let a užite si skutočne luxusnú cestu do vášho vysnívaného dovolenkového raja. 

    Využite uvádzaciu zľavu a ušetrite 

    Využite uvádzaciu akciu a leťte do vysnívanej exotiky s cenovo výhodným príplatkom za business class už od 349€/os./smer. Pozor, akcia je časovo obmedzená a trvá len do 30. 9. 2024. 

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!