1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Aké sú najkrajšie grécke ostrovy?

Aké sú najkrajšie grécke ostrovy?

Čo sa dozviete?

    Nádherné pláže, krištáľovo čisté more, dych berúce antické pamiatky, lahodná kuchyňa a zaujímavá kultúra – to sú hlavné dôvody, prečo je dovolenka na gréckych ostrovoch taká obľúbená. Grécko sa však pýši hneď niekoľkými tisíckami ostrovov a ostrovčekov. Poradíme vám, ktoré z plejády pôvabných gréckych ostrovov sú tie najkrajšie a komu sa na nich bude páčiť.

    1. Santorini

    Santorini je dokonalým miestom pre zamilované páry a fanúšikov romantiky. Mohutná sopečná erupcia tu pred mnohými tisíckami rokov vytvorila obrovský kráter, ktorý sa zaplnil morskou vodou, a po obvode ktorého vzniklo súostrovie Santorini. Vďaka tomu sa Santorini pýši pozoruhodnými plážami a vysokými skalnými útesmi rôznych odtieňov, úrodnou pôdou vhodnou na pestovanie lahodného vína, možnosťou výletov do tlejúceho krátera a k horúcim prameňom a predovšetkým ikonickými pohľadmi na biele domčeky s modrými kopulovitými strechami visiacimi na okraji kaldery. Neexistuje romantickejšie miesto, kde stráviť medové týždne, než v bielom santorinskom mestečku Oia. Práve odtiaľto pochádzajú tie najpôsobivejšie grécke fotografie s oslnivo bielymi domami kontrastujúcimi s tyrkysovou hladinou mora.
     

    1. Santorini
     

    2. Lefkada

    Láka vás dovolenka na prekrásnych plážach? Potom vám nemôžeme odporučiť žiadny iný grécky ostrov ako Lefkadu. Lefkadské pláže Porto Katsiki a Egremni sa opakovane dostávajú medzi prvú desiatku v rebríčkoch najlepších pláží našej planéty. Priezračné more a svetlý piesok v obklopení bielych útesov oslnia každého na prvý pohľad. Na Lefkade si prídu na svoje nielen milovníci pláží ako vystrihnutých z katalógu, ale aj fanúšikovia windsurfingu a kitesurfingu a nadšenci potápania a šnorchlovania.
     
    2. Lefkada
     

    3. Kefalónia

    Ďalšie miesto medzi päticou najkrajších gréckych ostrovov patrí Kefalónii. Jeden z najrozmanitejších ostrovov Grécka ponúka perfektnú dovolenku úplne pre každého - od tínedžerov cez rodiny s deťmi až po seniorov. V jeden deň môžete na Kefalónii relaxovať na dokonalých plážach obmývaných vodou v jedinečnom odtieni modrej, vyraziť na náročný trek do hôr, preskúmať fascinujúce jaskyne Drogarati, obdivovať pôvabnú a rozkvitnutú prírodu, pozorovať divé zvieratá na safari v národnom parku Ainos, ochutnať kuchyňu v útulných tavernách alebo sa baviť až do noci v živých baroch.

     
    3. Kefalónia
     

    4. Kréta

    Najväčší z gréckych ostrovov, turistami najvyhľadávanejší, s najviac fascinujúcimi antickými pamiatkami a najlahodnejšou kuchyňou – to je Kréta. A to sme zďaleka nevymenovali všetky „naj“, ktoré by v spojení s týmto ostrovom bolo možné použiť. Kréta je obľúbeným miestom takmer na celoročnú dovolenku, a to vďaka vysokému počtu slnečných dní. Na jar sem mieria turisti za prebúdzajúcou sa prírodou, v lete za kúpaním na krásnych plážach a na jeseň za poznávaním starovekých pamiatok na čele so slávnym Knossosom.
     
    4. Kréta
     

    5. Korfu

    Smaragd Stredomoria - tak sa prezýva Korfu, posledný z našej pätice najkrajších ostrovov Grécka. Pokrýva ho doslova záplava zelene – cyprusy, eukalypty, pínie, vínna réva, viac ako 40 druhov orchideí a olivovníkov všade, kam oko dovidí – to je dôvod, prečo sa Korfu pýši titulom najzelenšieho gréckeho ostrova. Nielen dych berúce prírodné pôvaby, ale aj pekné pláže, priateľskí obyvatelia, chutné grécke špeciality a neuveriteľné západy slnka lákajú na dovolenku na Korfu každý rok státisíce turistov, medzi ktorými nechýbajú ani celebrity. Veď táto zelená ostrovná perla učarovala už slávnej cisárovnej Sissi, ktorá sem pravidelne jazdievala na svoj letný kaštieľ. Nechajte sa ostrovom Korfu očariť aj vy.
     
    5. Korfu
     
    klara.vacek
    17. 5. 2020

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!