1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. Netradičná dovolenka: TOP 4 „novinky“

Prežite netradičnú dovolenku

Čo sa dozviete?

    Taliansko, Chorvátsko, Grécko, Španielsko, Turecko... To už všetci poznáme. Láka vás skúsiť niečo nové? Túžite prežiť dovolenku na jedinečnom mieste, kde len tak niekto z vašich priateľov a kolegov ešte nebol? Za prázdnymi plážami a turisticky málo známymi oblasťami našej planéty nemusíte letieť na druhý koniec sveta. Máme pre vás 4 tipy na netradičnú dovolenku v destináciách, ktoré sú len pár hodín letu zo Slovenska. Spoznajte ich medzi prvými!

    Maroko: všetky príchute dovolenky na jednom mieste

    Maroko: všetky príchute dovolenky na jednom mieste

    Kráľovstvo plné jedinečných miest, bohatej kultúry, fascinujúcej histórie, rozličných chutí i vôní – také je Maroko. Nekonečná Sahara s piesočnými dunami a ťavími karavánami, majestátne pohorie Vysoký Atlas s berberskými dedinkami, slnkom zaliate pláže pri pobreží Stredozemného mora i Atlantiku, kráľovské mestá plné pamätihodností a trhov hrajúcich všetkými farbami, pozoruhodná kultúra, lahodná kuchyňa! Niet divu, že je táto netradičná destinácia, ktorú od Slovenskej republiky delí iba pár hodín letu, medzi turistami stále obľúbenejšia. A preto nesmie chýbať v našej ponuke.


     
     
    Sahara
    Ait Ben Haddou
    Kapverdy: osviežujúca exotika v Atlantiku

    Kapverdy: osviežujúca exotika v Atlantiku

    Kapverdy sú naším ďalším horúcim tipom na netradičnú destináciu. Za exotikou a prázdnymi plážami nemusíte cestovať niekoľko dní. Na Kapverdoch budete iba za 5 a pol hodín letu. Desať ostrovov vulkanického pôvodu ukrytých v Atlantiku je skutočným rajom na zemi. Úchvatná sopečná krajina, nekonečné biele pláže obmývané azúrovo modrým oceánom, slnečné počasie v kombinácii s osviežujúcim morským vetrom, výborná lokálna kuchyňa a pohodová atmosféra nedotknutá masovým turizmom zaručujú perfektnú dovolenku. Milovníkov potápania, rybárčenia a windsurfingu nadchne ostrov Sal, zástancom relaxačnej dovolenky na najkrajších plážach sa zase bude páčiť na ostrove Boa Vista.


     
     
    Pláž Chaves, ostrov Boa Vista
    Buracona, ostrov Sal
    Čierna Hora: dovolenkový zásah do čierneho

    Čierna Hora: dovolenkový zásah do čierneho

    Na netradičnú dovolenku nemusíte cestovať do exotiky. Aj v Európe sa nájdu miesta, ktoré sú zatiaľ v tieni pozornosti turistov, ale napriek tomu stoja za to. Čierna Hora je zásah do čierneho! Aj keď je malá, prekvapí vás táto doteraz takmer neobjavená krajina na brehu Jadranského mora svojím turistickým bohatstvom. Nielen, že sa pýši krásnymi plážami ideálnymi na strávenie relaxačnej dovolenky, nájdete tu aj úchvatné hory a prírodu pre fanúšikov aktívnej dovolenky i zaujímavé pamiatky pre milovníkov histórie a kultúry. A tie ceny! Čierna Hora je oproti tradičným európskym dovolenkovým destináciám výrazne lacnejšia. Určite však nie na úkor kvality ani služieb. Naopak. Čierna Hora má veľký potenciál dostať sa na rebríčku turistického výslnia až na vrchol.


     
     
    Kotor
    Ostrov sv. Juraja
    Sharm El Sheikh: púšť, more a koralové útesy

    Sharm El Sheikh: púšť, more a koralové útesy

    Tradičná dovolenková krajina, ale netradičná destinácia – predstavujeme vám ďalšie miesto, kde prežijete neobyčajnú dovolenku – egyptský Sharm El Sheikh. Ide o jednu z najlepších oblastí na potápanie na svete. Vo vlnách Červeného mora si budete pripadať, akoby ste objavovali hlbiny oceánu kdesi na opačnom konci zemegule. Koralové útesy a pestrofarebný morský svet vás zaručene uchváti či už si trúfnete na potápanie, alebo zostanete iba pri šnorchlovaní. A ak sa radšej držíte „pri zemi“, skúste prechádzku na ťavách, návštevu púštneho safari alebo oázy beduínov. Netradičných zážitkov budete mať z dovolenky zaručene nespočetne veľa.


     
     
    Pobrežie Červeného mora v Sharm El Sheikh
    Sinajská púšť
    klara.vacek
    26. 6. 2020

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!