1. FISCHER Blog
  2. Tipy na dovolenku
  3. 10 tipov, čo robiť na dovolenke v Punta Cana: skvelé pláže, delfíny, golf

10 tipov, čo robiť na dovolenke v Punta Cana: krásne pláže, delfíny, golf

Čo sa dozviete?

    Dominikánska republika sa stala symbolom dokonalej exotickej dovolenky v karibskom raji, plnej kúpania, opaľovania pod palmami, horúceho slnka a chladných nápojov. Jej najznámejšie letovisko, rekreačná oblasť Punta Cana, sa rozprestiera na desiatkach kilometrov v najvýchodnejšej časti Dominikánskej republiky. Atlantický oceán omýva jeho brehy v severnej časti (letoviská Bávaro a Uvero Alto), zatiaľ čo Karibské more šumí pri južnom pobreží (letovisko Punta Cana). Pozrite si našich desať najlepších nápadov, čo robiť na dovolenke v Punta Cana s nami.
    Relaxujte na najkrajších plážach sveta

    Relaxujte na najkrajších plážach sveta

    Ako si predstavujete svoju ideálnu pláž snov? Má biely piesok, tieň tropických paliem a plážový bar so zmrzlinou a osviežujúcimi kokteilmi? Kúpe sa v krištáľovo čistej morskej vode na plávanie, šantenie a šnorchlovanie? Máte radi pokoj a ticho bez davov dovolenkárov a dokonalý servis od ležadiel až po toalety?

    V tom prípade ste si vysnívali pláže v Punta Cana, ktoré lemujú miestne pobrežie v dĺžke desiatok kilometrov. Nezáleží na tom, či ide o Bavaro Playa, o ktorej sa hovorí, že patrí medzi desať najkrajších pláží planéty, o jej susednú Cap Cana, rozľahlú Arena Gorda alebo inú z desiatok tunajších pláží. Jej malebná, čistá a príjemná atmosféra vás všetkých očarí. A nie je to žiadny sen!

    Užite si rozprávkové počasie

    Čo sú však platné krásne pláže, ak pobytu na nich nepraje počasie. To v Punta Cana našťastie nehrozí. Počas hlavnej turistickej sezóny od novembra do apríla sa teplota vzduchu stabilne pohybuje medzi 17 a 32 stupňami, vôbec neprší a voda je príjemná na kúpanie. Ani vo zvyšku roka sa tropické podnebie príliš nemení, svieti slnko a len od mája do októbra sa vyskytujú intenzívne, ale krátkodobé dažde

    Východ slnka nad Punta Cana
    Letný deň v Punta Cana

    Nechajte sa rozmaznávať luxusným ubytovaním

    Skvelé počasie a pláže dopĺňajú špičkové hotelové komplexy Punta Cana so širokou ponukou špičkových služieb. Čaká tu na vás výborná kuchyňa, služby all inclusive, relaxačné bazény a rozsiahle športové zariadenia. Najprestížnejšie ubytovacie rezorty ležia hneď pri brehoch Karibiku, ale zaujímavé hotely sa skrývajú aj ďalej vo vnútrozemí. Napríklad:

    Vodné parky

    Vodné parky majú množstvo komfortných hotelových komplexov, ako napríklad Royalton Splash (Splash Park), Bahia Principe Luxury Esmeralda (Luxury Esmeralda Water Park) alebo Barceló Bávaro Palace (Pirates Island Water Park). Ďalšie veľké aquaparky sú Sirenis Aquagames Punta Cana v hoteli Sirenis v Canapolis Water Park v hoteli Hyatt Ziva Cap Cana.

    Luxury Esmeralda Water Park
    Sirenis Aquagames Punta Cana

    Špecialitou je Dolphin Discovery Punta Cana, ktorý kombinuje vodný park s priamym stretnutím s delfínmi v bazéne. Nachádza sa medzi dedinkou Bávaro a rovnomennou lagúnou v obchodnej zóne a nachádza sa tu aj Caribbean Lake Park, systém umelých jazier určených na adrenalínové vodné športy.

    Plávajte s delfínmi

    Ak si chcete zaplávať s delfínmi, ako aj so žralokmi a rajami, v ich skutočnom prostredí, nie je problém. Stačí využiť projekt Ostrov delfínov (Ocean Park) v Bávaro, ktorý poskytuje šantenie s vodnými cicavcami a parybami v niekoľkých plávajúcich bazénoch priamo na mori a je ďalším úžasným nápadom, čo robiť na dovolenke v Punta Cana.

    Poznávanie tropickej prírody

    Východ Dominikánskej republiky okrem spomínaných atrakcií s delfínami Dolphin Discovery a Dolphin Island láka milovníkov prírody aj na ďalšie miesta, kde môžu nahliadnuť pod pokrievku miestnej fauny a flóry. Počas dovolenky v Punta Cana by ste mali vyskúšať napríklad:

    • Hoyo Azul – ekopark vybudovaný okolo cenote (závrt krasového pôvodu zaplavený krištáľovo čistou podzemnou vodou) s možnosťou kúpania,
    • Manati Park Cerrado – menšia zoologická záhrada s papagájmi, plameniakmi, jaštericami, krokodílmi, korytnačkami a hlodavcami vrátane predstavenia delfínov a kúpania s nimi,
    • Ojos Indigenas – prírodná rezervácia s turistickými chodníkmi, lagúnami na kúpanie, detskou zoo a prírodovednými exponátmi,
    • pozorovanie veľrýb – plavby za pozorovaním veľrýb, počas ktorých uvidíte najväčšie tvory planéty (najmä kučeravé veľryby) severne od letoviska,
    • Scape Park – eldorádo dobrodružných outdoorových aktivít pre celú rodinu v srdci bujnej ostrovnej vegetácie v južnej časti oblasti.
    Hoyo Azul
    Príroda v Punta Cana

    Hrajte golf v golfovom raji

    V Punta Cana si prídu na svoje všetci fanúšikovia golfu – čaká na nich množstvo dobre udržiavaných ihrísk všetkých úrovní. Najlepším ihriskom v Dominikánskej republike a Karibiku je Punta Espada v blízkosti prístavu Cap Cana. Hráčov si získa dokonalými greenmi, úchvatným výhľadom na more a deviatou jamkou priamo na pobreží.

    Golfový resort Punta Espada
    Golfové ihrisko v Punta Cana

    Na západnej strane lagúny Bávaro sa v tieni tropickej vegetácie a medzi sústavou jazier prepletajú greeny najstaršieho ihriska v oblasti Barcelo Bávaro. Golfové ihrisko Corales v susedstve letiska od svojho otvorenia v roku 2009 udivuje svojou polohou nad divokými útesmi, esteticky dokonalé ihrisko La Cana navrhol slávny dizajnér P. B. Dye a náročnosť ihriska Cocotal Golf & Country Club zvyšujú strategicky vysadené stromy a neďaleké ubytovacie vily.

    Dalšími obľúbenými golfovými ihriskami v Punta Cana sú Roko Ki Golf Club, White Sands Golf Course a Catalonia Caribe Golf.

    Vydajte sa na objaviteľský výlet

    Tí, ktorí nechcú počas dovolenky v Punta Cana zostať len v hoteli a namiesto toho chcú viac preskúmať východnú časť Dominikánskej republiky, si môžu vybrať z množstva výletov za atrakciami ostrova. Medzi najobľúbenejšie výletné ciele z Punta Cany patria:

    • Catalina a Saona – krásne, nedotknuté ostrovy s kokosovými palmami, koralovými útesmi a bohatou morskou faunou,
    • Los Haitises – národný park s mangrovníkmi, endemickou flórou, stovkami druhov tropického vtáctva a indiánskymi maľbami vo vápencových jaskyniach,
    • Santo Domingo – hlavné mesto Dominikánskej republiky s koloniálnym centrom, pôvodným opevnením a Kolumbovým palácom, ktorý je pod ochranou UNESCO.
    Ostrov Saona
    Socha Krištofa Kolumba v Santo Domingo
    Kolumbova rezidencia v Santo Domingo
    Národný park Los Haitises

    Využite dostupné letisko

    Už žiadne zdĺhavé presuny autobusom z lietadla do hotela! Veľkou výhodou Punta Cany je vynikajúca dopravná poloha medzinárodného letiska, z ktorého je maximálny čas cesty do väčšiny ubytovacích komplexov 30 minút. Hotel Aeropuerto Internacional Punta Cana sa môže pochváliť aj viacerými architektonickými oceneniami za svoj originálny dizajn evokujúci domorodú dedinu.

    Spoliehajte sa na vynikajúcu infraštruktúru

    Vysoký počet turistov, ktorí trávia svoju dovolenku v Punta Cana, vytvoril ideálne podmienky pre rozvoj podporných služieb, ako sú reštaurácie, obchody, lekárne a požičovne áut. V posledných rokoch bolo otvorených aj niekoľko veľkých nákupných centier (Blue Mall Punta Cana, Downtown Mall, Palma Real Shopping). Do oblasti sa z metropolitnej oblasti Santa Domingo dostanete po diaľnici RD-3, ktorá pokračuje ako rýchlostná cesta.

    Páči sa vám náš článok?
    Zdieľajte ho na sociálnych sieťach a buďte aj inšpiráciou pre ostatných!